Dinotec
Your Cart

Oprema za pitku vodu

Najbolji stručnjaci kažu da pružamo sigurna sredstva za dezinfekciju uređaja za proizvodnju pijaće vode.
Automatska merenja, kontrole i doziranja hemikalija garant su kvaliteta naših proizvoda. Predlažemo vam sledeće proizvode za prečišćavanje vode.

Waterinspector

Uređaj Waterinspector služi za doziranje raznih dezinfekcijskih sredstava na bazi hlora, hlor dioksida ili ozona. Uređaj je u skladu sa normama za prečišćavanje vode, odnosno precizno meri i dozira potrebne količine za dezinfekciju.

Preuzmite tehnički list ovog uređaja.

Postrojenja za proizvodnju hipohlorita


* Elektrolizni uređaj za proizvodnju hlora iz soli na mestu korišćenja;
* Vodes BlueWave uređaj od 30gr/H 300gr/H, Vodes UD od 500gr/H do 10.000gr/H
* uređaj za membransku elektrolizu sa tehnologijom do 5.000gr/H

Svi uređaji proizvode hipohlorit u skladu sa novim biocidnim uredbama EU. Sistemi na bazi hlor dioksida na mestu primene mešaju rastvore hlordioksida.

Preuzmite tehnički list ovog uređaja.

UV uređaji: dinUV uređaj Professional


Ovaj uređaj za javnu upotrebu jeste naša snažna preporuka. Istraživanja pokazuju da je UV dezinfekcija ekvivalentna hemijskoj dezinfekciji kako u sektoru vodovoda tako i u sektoru vodosnabdevanja.

Naše partnerske kompanije nude celovita rešenja za proizvodnju pijaće vode: ultra-filtracije, reverzne osmoze, nano-filtraciju uklanjanja gvožđa i mangana, gasova, itd.

Na vaš upit dostavljamo vam kompletnu ponudu sa listom referenci koje nas preporučuju.

Upotreba elektroliznog uređaja za proizvodnju natrijum – hipohlorita

Elektrolizeri koriste so, vodu i struju za proizvodnju svežeg, visokoaktivnog rastvora hlora, na mestu potrošnje. Ovakav postupak dezinfekcije (elektroliza soli) ima ekonomsku i ekološku opravdanost,  kao i potpunu bezbednost kada je reč o skladištenju i transportu u odnosu na komercijalni natrijum-hipohlorit i gasni hlor.

Nedostaci dezinfekcije sa tečnim hlorom (natrijum-hipohlorit) u odnosu na elektrolizer

Natrijum-hipohlorit tokom skladištenja gubi na jačini. Kako bi se izbegao ovaj problem,  elektrolizerom se proizvodi svež natrijum-hipohlorit na mestu potrošnje.

U komercijalno dostupnom obliku, natrijum-hipohlorit ima sadržaj cca. 150g/l hlora, a koncentracija rastvora ne obezbeđuje dugoročnu stabilnost. Sadržaj hlora u rastvoru opada za oko 1g/l hlora dnevno, u zavisnosti od temperature.

Zbog zavisnosti od pH vrednosti u vodi, korišćenje natrijum-hipohlorita treba ograničiti na vodu koja ima pH < 7.5. Postoji konstantna zavisnost od snabdevača na tržištu, kada je u pitanju svežina rastvora, cene, termini isporuka, kao i povećani troškovi transporta (ADR).

Nedostaci dezinfekcije sa gasnim hlorom u odnosu na elektrolizer

U postupku hlorisanja, gasni hlor, natrijum-hipohlorit ili kalcijum-hipohlorit dodaje se u vodu. Efikasnost hlorisanja u mnogome zavisi od pH vrednosti same vode. Moguć je negativan uticaj na ukus i miris, pojava sporednih neželjenih reakcija kao što je stvaranje hlorovanih ugljovodonika i nagomilavanje organskih materija u vodi.

Upotrebu gasnog hlora kao dezinfekcionog sredstva treba preispitati, jer predstavlja rizik u toku rada, skladištenja i transporta (naročito u slučaju nesreće). Hlor je efikasno sredstvo za dezinfekciju, ali je primarna njegova bezbedna proizvodnja i transport. Gasni hlor se u I sv. ratu koristio kao bojni otrov, a samo 3g ovog gasa dovoljno je da usmrti čoveka, za nekoliko sekundi. Sve ovo nameće veliku odgovornost rukovodioca vodovoda.

Dinotec elektrolizni sistemi se koriste za proizvodnju svežeg, veoma aktivnog hlora iz soli, vode i struje. Aktivan hlor se proizvodi na samom mestu potrošnje i dobija po ceni znatno nižoj od nabavne cene sličnih dezinficijenasa na bazi hlora. Ovakav postupak dezinfekcije (elektroliza soli) osim ekonomskih prednosti, ekološki je prihvatljiviji i daleko bezbedniji od postupka prečišćavanja sa gasnim hlorom. Smanjuju se operativni i troškovi skladištenje i izbegava transport opasnih hemikalija. Kompletan postupak je automatizovan, ne dolazi do izdvajanja gasnog hlora. Uređaj je maksimalno obezbeđen i pruža celokupnu kontrolu, tj. monitoring uz pomoć daljinskog praćenja rada uređaja, putem računara ilil mobilnog telefona (preko interneta).

Upotreba merno-regulacionih uređaja

Upotreba pouzdanih merno-regulacionih uređaja omogućava smanjenje troškova analize, učestalost analiza i potrebne dokumentacije. Ovo je omogućeno uz automatsko merenje i memorisanje podataka. Količina dezinficijensa podešava se u skladu sa tehničkim propisima (DVGW Nemačkog udruženja za gas i vodu). Zapreminski protok vode je promenljiva veličina. Postoji mogućnost automatskog prilagođavanja faktora doziranja, tako da se odstupanja u sadržaju aktivnih sastojaka dezinfekcionog sredstva nalaze u ravnoteži. Mogućnost kontrole i održavanje nivoa nus proizvoda u okviru zadatih vrednosti, koje su usklađenje sa graničnim.

Bezbedni, zasnovani na potrebama i potražnji, kada je u pitanju dodavanje dezinficijenasa

Savremeni merno-regulacioni sistemi  omogućavaju bezbedno dodavanje dezinfekcionih sredstava po potrebi uz minimalne operativne troškove.

Dezinficijens se direktno dodaje u dozirnu pumpu uređaja, što sprečava stvaranje „formacija oblaka“, koji mogu dovesti do povećanja korozije u delovima sistema. Savremena tehnologija za merenje i regulaciju ima mogućnost testiranja signala od senzora do dezinficijensa.

Pored različitih dodatnih funkcija monitoringa, ovakvi sistemi takođe prate rad cirkulacionog kruga. Ceo sistem radi pod radnim pritiskom dovoda vode, koji sprečava njenu dodatnu potrošnju.


Dinotec elektrolizeri Vodes UD u vodovodu u Limasolu na Kipru (2×5,000 g/h)

Кoristimo kolačiće i druge slične tehnologije da bismo poboljšali vaše iskustvo pregledanja i funkcionalnost našeg sajta. Pravila o privatnosti.